2014. március 20., csütörtök

Bemutatkozunk, Prológus

Sziasztok! Gabi vagyok, 15 éves leszek, olasz nyelvi tagozatra járok. Kb. 2 éve írok, van egy rakat blogom, de ebből csak egy befejezett. A történetben Hell szemszögét fogom írni, remélem tetszeni fog. :) A prológus E/3-ban van írva, az első rész már E/1-ben. De mindegy is. Nézzük a sztorit. Jó olvasást! (:

Prológus

   Egyszer volt, hol nem volt... Ahj, nem . Ez nem az a mese. Basszus. Itt nincs Óperenciás tenger, kurta farkú malac, esetleg itt a vége fuss el véle, ha nem hiszed, járj utána. Az egy másik történet. Ha hercegekre, hercegnőkre, tökhintóra, törpékre vágy, akkor rossz helyen jársz. Ezekről már sokan írtak, mi egy teljesen más "mesét" hozunk létre.
   A történetünk két lányról fog szólni, Sophie Roxana Hamswort és Hell Anabella Hamswort. Az örök lázadók. Már gyerek korukban mindenük a zene volt, s mostanra az életüket jelenti.
   Roxy és Hell ikertestvérek - az előbbi két perccel idősebb -, 1996. április 1-jén - lehet nevetni - látták meg a napvilágot - azaz a holdvilágot - egy magyarországi kis faluban. Tizenhárom évesen költöztek New Yorkba, de most a szülőországban vannak a nagyinál... elméletileg. Gyakorlatilag egy éjjel-nappali előtt állnak, s várják, hogy órájuk 00:00-ra váltson. Mikor ez megtörténik, egymást húzva rohannak be a boltba.
   Az eladó furcsán néz rájuk, talán a fekete csőnadrág, a szegecses kabát, a fekete haj és szemek teszik a bakanccsal, de az is lehet, hogy a hat üveg legdrágább Whisky  miatt, ami a kosarukban található. Nem kérik el a személyiüket, pedig ők erre számítanak.
   A fizetés után kiülnek egy parkba, majd az első üveg itókát egy-egy szál Dunhill mellett fogyasztják el. A csillagos égbolt alatt mindkettejük fejében ugyan az a gondolat jár : vajon mi van Emettel és Andyvel? A két srác is a bandában zenél. Andy, a lázadó, a billentyűk királya, Emett a húrok réme, Roxy a csodadobos, Hell a basszgitáros és az aranytorkú énekes.
- Héj, Hell, boldog szülinapot! - mosolyog rá testvére.
Megölelik egymást, ám nem élvezhetik sokáig. A fiatalabbik Hamswort lány telefonja hangos csengéssel töri meg a pillanatot. A kijelzőn egy ismeretlen, külföldi szám villog.
- Yes? - szól bele angolul.
- Üdvözlöm! Hell Hamsworttel beszélek? - tette fel a kérdést egy férfi.

- Én vagyo kaz.
- Ohh, Mr. Obrac vagyok, az előzenekar válogatásról hívom Önt. Örömmel közlöm, a bandája bent van a legjobb tízben. A következő selejtezés április 12-én lesz ugyanott, ám most a híresség is ott lesz - darálta az úr a telefonba.
- Huh, köszönjük - nyögte ki Hell.
- Ott találkozunk, viszont látásra, Miss Hamswort - tette le a készüléket.
   A két lány egymásra nézett, s hatalmasat sikítottak. Talán most sikerül nekik. De vajon ki az a híresség? Vajon ők lesznek a nyertes előzenekar? Bejárhatják a világot?  Valóra válik a két lázadó lány álma? Az biztos, hogy történetük csak most kezdődik. Ha kíváncsi vagy arra, hogy a Hamswort lányokra milyen kihívások várnak, kövess minket!

U.I.: Várjuk a komikat, pipákat, feliratkozókat. (: (A következő bejegyzésben már a másik íróval is megismerkedhettek.)

3 megjegyzés:

  1. Szia/sziasztok eddig bevezetés nagyon tetszik :) remélem mihamarabb folytatjátok :) sok sikert!! :))

    VálaszTörlés